Бургаският „Черноморец“ излиза тази вечер на финал за Купата на България в зала „Арена“. Снощи „Черноморец“ победи „Рилски спортист“ със 75:73, а днес ще играе срещу плевенския „Спартак“.

„Заслужени суперлативи за "Черноморец"! След 50 години прекъсване отборът отново е на финал с реален шанс за спечелване на Купата.

Утре в 18 часа пак ще съм в залата. Не с надежда, а с вяра, че ще стана свидетел на победа срещу плевенския "Спартак" и нов голям успех на бургаския спорт!“, обяви кметът на Бургас Димитър Ниолов.

„Днес е много специален ден! Освен, че си искаме и даваме прошка, днес бургаският спорт може да пренапише историята си! След половин век чакане баскетболният "Черноморец" отново може да спечели купата на България при мъжете! След два супер емоционални дни, днес точно в 18:00 нашите момчета излизат срещу "Спартак" Плевен в мач за историята.

Не смятам, че бургазлии имат нужда да бъдат приканвани, но все пак нека тази вечер превърнем "Арена Бургас" в едно много негостоприемно място за нашите съперници!“, заяви и зам. кметът по спорта Манол Тодоров.