Съдът в Бургас гледа в момента мярката за неотклонение на 60-годишния Атанас Андонов – шофьора от катастрофата на пътя Бургас-Средец, при която загина 33-годишната Янита Пепелянкова, а двете й деца бяха ранени.

В кулоарите на съда бе сестрата на Атанас Андонов - Антоанета Димитрова. Тя изказа съболезнования на близките на починалата млада жена. „Моят брат е от 40 години с шофьорска книжка, няма нито едно нарушение, не пие, не пуши и 35 години е бил моряк в машинната долу и се е справял с всякакви ситуации. Но тук ми каза така: Не мога да дишам, но отивам да спасявам две деца. Които са без колани, починалата жена и майката също са без колани, няма седалка за малкото дете. Въпреки раните, които е имал и не е можел да диша, той ми каза, че нещо е станало с колата и всеки, който е шофьор може да има техническа неизправност и да му се случи този инцидент. За мен това е един човек с чисто минало, но медиите го представят по друг начин. И обществото е настроено по друг начин. Той за мен е невинен, няма превишение на скоростта, карал е с позволената.“, каза тя.

Атанас Андонов е на 60-години, женен с едно дете, със средно специално образование. Има тричленно семейство, живее в Константшново от пандемията. Съпругата му е учителка, а той е пенсионер по възраст и по болест. Живеят с пенсията му и заплатата на съпругата му.

Очаквайте подробности!