Специалистът по Пневмология и физиатрия д-р Иван Власов отново ще преглежда в МБАЛ – Поморие. Д-р Власов е завършил медицина в Медицински университет – София през 2015 г. Специализирал е белодробни болести в „МБАЛ Търговище“. През януари 2022 придобива и първа специалност „Пневмология и фтизиатрия“. По време на своята специализация д-р Власов е участвал в редица престижни медицински форуми и конгреси на Българското дружество по белодробни болести, на Фондация „ИНСПИРО“, чиито председател е от едно от светилата в тази област у нас – проф. Коста Костов и Фондация „Наука и здраве“ на друг именит специалист проф. Огнян Георгиев. Участва и в проучвания на нови лекарства за превенция на усложненията от COVID – 19.

Прегледите ще бъдат безплатни, като специалистът ще консултира пациенти със следните заболявания: – ХОББ; бронхиална астма; тежка еозинофилна астма; тежка неозинофилна астма; вирус индуцирана бронхиална хиперреактивност /астма- подобни симптоми след прекарана вирусна инфекция/; хронична кашлица и причините за нея; остри респираторни инфекции; пневмонии; редки белодробни болести; белодробен карцином; бронхиектазии; туберколоза; обструктивна сънна апнея. Пациентите могат да бъдат с поставена диагноза или все още да не са диагностицирани. При нужда ще бъде направена на място функционална диагностика на дишането и/или ултразвукова диагностика. Прегледите ще се извършват всяка сряда на месец март от 11 ч. до 14 ч. само след предварително записан час на тел.0890 115 205


Пациентите трябва да носят със себе си цялата съпътстваща медицинска документация, с която разполагат. Желателно е предварителна направа на рентгенова снимка на бял дроб.