151-та годишнина от обесването на Васил Левски бе отбелязана днес пред паметника на героя в Камено, който се намира пред сградата на Общината.

„Днес, на 151-та годишнина от обесването на Васил Левски ние отдаваме почит на този велик син на нашата родина. Неговото име е синоним на борбата за свобода и независимост на българина. Винаги съм твърдял, че Левски е обединител на българския народ-неговото дело ни дава общ смисъл, обща цел и обща ценност. Стъпвайки на свободната ни земя трябва да знаем, че за нашата свобода Левски надяна оковите пред бесилото. За да ни има нас, той принесе себе си на олтара на свободата. Нека неговият дух ни вдъхновява да бъдем по-добри, по силни и по единни, за да изградим по добро бъдеще за всички нас, за нашите деца и внуци“, каза в словото си кметът на община Камено Жельо Вардунски.

Цветя и венци на признателност пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът Жельо Вардунски, екипът на администрацията, председателят на Общинския съвет в Камено – Радослав Балтаджиев, от ръководството на СУ „Христо Ботев“ и ДГ „Слънце“, от тракийското дружество „Одринска епопея“ в Камено, от общински съветници и граждани и деца.

Възпитаниците на СУ „Христо Ботев“ и ДГ „Слънце“ докоснаха сърцата на всички присъстващи с патриотичен рецитал и с песента за Апостола, която изнесоха.