Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” посетиха дома за възрастни хора в село Горица. За близо месец гимназията се превърна в коледна работилница с пъстра творческа атмосфера и много ръчно изработени подаръци. Дейностите бяха организирани съвместно с Кабинета за социална превенция към Община Поморие. С творенията си младежите провокираха много усмивки сред настанените в Горица хора. Срещата между поколенията стопли деня на възрастните и макар, че те няма да празнуват Коледа и Нова година в семейна среда, ще носят в сърцата си спомена от приятните емоции.

За коледния дух допринесоха и учениците от трети клас в ОУ ”Христо Ботев” – гр. Поморие и от шести клас в ОУ ”Христо Ботев” – с.Бата. Техните цветни пожелания за весели празници украсиха фоайетата на Центъра за административно обслужване в Община Поморие и Агенцията за социално подпомагане.

„Нека децата ни запазят този коледен дух на човечност, добрина, щедрост и съпричастност през цялата година!“, пожелава Дияна Калчева – ръководител в Кабинета за социална превенция.