Една разкошна, богата на емоции и изпълнена с благоденствие година предвещаха полазниците, които гостуваха в Община Поморие на Игнажден и днес. Кметът Иван Алексиев посрещна четири дружини коледари от детските градини „Веселушко“ и „Детелина“ в Поморие, детска градина „Теменуга“ в Ахелой и Средно училище „Иван Вазов“ – Поморие. Децата и младежите пяха и наричаха за здраве и берекет, спазвайки един от най-обичаните български обичаи – коледуване. С наметала, кожени калпаци с китки и шарени тояги, коледарите умилиха, но и донесоха много радост.

„Благодаря на вас и на вашите учители за това, че пазите традициите, защото ние сме преди всичко българи и трябва да съхраним българските народни песни, българските танци и обичаи. Бъдете здрави, слушайте своите родители и учители, но бъдете също дейни и щури, защото детството и младостта го изискват“, каза кметът Иван Алексиев на желаните гости.

Всички малки и големи коледари получиха подаръци от кмета, председателя на Общински съвет Адам Адамов, заместник-кмета Янчо Илиев и от администрацията.