Дърво се изсипа на пътя от Созопол към Приморско, в района преди моста на река Ропотамо, днес, докато в Бургаска област валя напоителен дъжд. Кметът на морската община Иван Гайков реагира с техника по разчистването и участъкът още през деня е проходим, но и предупреди за сериозната опасност.

„Късмет е, че дървото не е паднало върху кола или пред автомобил, без възможност шофьорът да реагира навреме. Всички наши близки пътуват по този път, не мога да бъда безучастен. Ние от Общината там нямаме влияние, искаме желание обаче този проблем да бъде решен. Редно е за ден движението да бъде отклонено през обходните маршрути и да се разчисти района от опасните дървета. Те са надвиснали непосредствено до пътя, някои са изсъхнали, някои са паднали и се подпират върху клони на друго дърво. Проливните дъждове и очакваните снеговалежи правят корените уязвими, защото почвата е мокра и няма да изсъхне скоро. При всеки вятър или сняг казваме, че е късмет, че няма пострадали, но трябва ли да се случи злополука?!“, каза кметът на Приморско Иван Гайков.

Той съобщи, че днес Община Приморско е предприела своеврвменни действи по отстраняване препятствието на пътното платно.

„Преди седмица е изпратено поредно писмо до АПИ, предупреждаващо именно за тази опасност, както и изразихме готовност за оказване на съдействие с техника и специалисти за предотвратяване от подобни инциденти!“, добави кметът Гайков.

Снимка: Костадин Николов