Ямболският бизнесмен Динко Вълев е задържан за едно денонощие, след като предизвика буря от реакции в социалните мрежи с клип, на който се вижда как разкрива, плюе и шамаросва просещ инвалид-менте пред хипермаркет в Равда. За няколко часа видеото стана повод за противоположни коментари. Едни определиха поведението на Динко като геройство, а други – че то е грубо, селско, мутренско и е самоуправство.

На кадрите се вижда как Динко – полугол, удря шамари на „инвалида“, който изглежда уж без крака, след което го изсипва от количката. Мошеникът стъпва на видимо здравите си крака и се втурва да събира разпилените по тротоара монети. Динко го наплюва и пита: Защо лъжеш ти, бе?. Много от потребителите в социалните мрежи определиха това като самоуправство, раздаване на правосъдие и налагане на агресия.

Днес от полицията в Бургас съобщиха, че служители от РУ-Несебър са се самосезирали и са образували досъдебно производство за хулигански действия. По тях за срок от едно денонощие е задържан извършителя на противоправната проява - 36-годишен мъж от Ямбол. Същият е дал обяснения за действията си. Към момента продължава работата по установяване на просещия мъж, свидетели на хулиганските действия, както и самоличността на снималото клипа лице. По случая е сезирана и Районна прокуратура - Бургас.