Екшън с бухалка се е разиграл на паркинга в района на бившата автогара в центъра на Царево в неделя следобед. Наемателят на обекта Иван Вълчев каза, че е бил нападнат от бившия охранител, чието малко име е Евгени, и е работил за доскорошния стопанин. „Беше първият работен ден на паркинга, който спечелих законно на търг и платих 3-4 пъти по-висока цена. Забавихме се с работата, защото исках да намеря служител. Вчера беше първият работен ден. Бях отишъл за един час да купя чадъри за плажа и през това време въпросният Евгени е дошъл и започнал да заплашва работника ми. Той ми се обади и аз веднага отидох там. Докато говорех с клиент, Евгени ме нападна с бухалка. Днес главата ми е подута, ръката ми е навехната от това, че се мъчех да се предпазя от ударите с нея, имам проблеми и с рамото, както и охлузвания по гърба. Докато ме удряше, той крещеше: „Ще те убия, разкарай се оттук! Удряше по ръце, глава, тяло. Това стана пред туристи и шофьори на таксита. Хората около нас скочиха. После Евгени избяга.“, разказа Иван Вълчев. Бил е подаден сигнал и полицията е реагирала, а Иван Вълчев си е извадил медицинско свидетелство за получените наранявания.

„Много е зле положението тук. Аз съм от Царево, но живея в София. Върнах се, защото исках да променя нещо към добро. Но тук е феодална система, работеща за двама-трима души.“, смята Вълчев. Проблем имал и с плажа в квартал „Василико“, за който също спечелил търг за отдаване под наем.
Днес паркингът не работи, защото работникът напуснал уплашен, а Вълчев се лекува в дома си.

По данни от полицията са снети свидетелски показания, установена е самоличността на нападателя, двете страни са подписали предупредителни протоколи. Днес цялата преписка по случая е предадена на Районна прокуратура-Царево. Установено било още, че нападателят е действал с бамбукови пръчки.

Случаят беше коментиран и от общинския съветник от опозицията Емил Пейчев, който реагира от години на обществените процеси в морската община.

„Не мислите ли, че приближените до местната власт добре познати на всички ни лица от гр. Сливен, започнаха да създават сериозни проблеми? Не мислите ли, че полицията трябва да бъде по-строга към подобни своеволия в нашата община? Наесен ще имаме възможност да спрем тези и други подобни своеволия! Оставям на Вас да решите как искате да се управлява общината, с мутри, бухалки и запалки или с нормални хора, които милеят за всичко, което ни заобикаля! Всичко зависи от вас!“, коментира публично Емил Пейчев.