Общинският съветник и опозиционер Nº1 в Царево Емил Пейчев е намерил стряскаща гледка тази сутрин във фирмената си база, намираща се близо до входа на морския град. Той отишъл там с дъщеря си, за да довърши седмичната си работа, но останал изумен, когато видях двата си фирмени буса заляти с гориво, а единият от тях обгорял. Запалена била и видеокамерата.

„Върнах веднага записите назад и видях какво се е случило. Предал съм всичко на полицията. Намерих тубата с горивото, което е използвано, захвърлена в лодката ми, която държа там“, каза пред Бургасинфо Емил Пейчев. Освен, че е общински съветник и върл опонент на сегашния кмет Георги Лапчев, Пейчев е едно от най-дейните лица на „Продължаваме промяната“ в Бургаска област, въпреки че не е член на партията. Той се занимава с бизнес, свързан с климатици и хладилна техника.

„Първоначално е направен опит да бъде запалена и унищожена една от видеокамерите в обекта ми, след което два от фирмените ми бусове са заляти със запалително вещество и е запален единият от тях! Обръщам специално внимание на ръководството на общината и техните приятели от Сливен, Ямбол, Велинград и т.н. Момчета, не се напъвайте! Не можете да ме изплашите! За ваше успокоение ще кажа, че в района е осеяно с видео наблюдение и се виждат доста интересни кадри!“, обяви публично Емил Пейчев.

Пред Бургасинфо той каза, че категорично смята, че атаката среу него е предизборна. На една от камерите се виждали как малко преди мъжът да залее двата му буса, край базата минава черен джип.

„Такъв автомобил тук има само един човек и аз знам кой е. Посочил съм на полицаите всички мои подозрения. Надявам се да не се окаже в криминалистичната лаборатория, че има вода в тубата, защото видях, че е бензин. Съмненита ми са свързан с това, че там в момента работи бившият шеф на РУП Царево Красимир Киров, с който водихме дълги спорове, но се надявам, че все пак полицията ше си свърши работата“, каза Пейчев.