Агенция „Пътна инфраструктура“ е предприела необходимите мерки, за да гарантира безопасността на гражданите във врачанското с. Осен и отпушване на забавените процедури за ремонт на основен път Росен – Ясна поляна в област Бургас, съобщиха от агенцията.

„Протестите на гражданите в страната срещу лошата инфраструктура са основателни. Липсата до момента на стратегическо планиране на изграждане на пътища води до недоволства, въпреки направените инвестиции през годините.

По повод недоволството на граждани от забавления ремонт на третокласния път Росен - Ясна поляна в област Бургас, АПИ припомня, че до края на юли ще има избран изпълнител на основния ремонт на 21,4 км от третокласния път III-992 Росен - Ясна поляна. В момента се провежда обществена поръчка, обявена през септември 2022 г., и предстои отварянето на ценовите оферти. Тръжната процедура е неоснователно забавена с 10 месеца вследствие на бездействието на предходните ръководства на АПИ и МРРБ.

Целта на новия ръководен екип на Агенция „Пътна инфраструктура“ е максимално бързо, при спазване на законоустановените правила, да приключи обществената поръчка, за да може в кратък срок да има избран изпълнител, подписан договор и издадено разрешение за строеж. Ако няма обжалване на тръжната процедура, през септември 2023 г. ще започне ремонтът на трасето. Индикативната стойност на поръчката е 23 585 100 лв. без ДДС, а средствата са предвидени в бюджета на АПИ.“, съобщават оттам.

До започването на основния ремонт на пътя Росен - Ясна поляна за осигуряване безопасността на движение на трасето ще се извършват текущи дейности по планирано изкърпване на пътната настилка.