Снегът и ледът се оказаха изпитание за шофьорите. През изминалия ден в Бургаско са станали три катастрофи.

Около 10.30 ч. на пътя Каблешково – село Дъбник, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост - сняг и лед, самостоятелно катастрофира, завъртайки се и излизайки извън пътното платно лек автомобил “Пежо 206”. Автомобилът е с хасковска регистрация, управляван от 72- годишен мъж от Димитровград. След излизане от пътя се блъска странично в крайпътно дърво, а оттам отскача и пада в ливада. От катастрофата пострадала спътница и съпруга на водача – 69-годишна жена от Димитровград, която със сътресение на мозъка, е настанена за лечение в УМБАЛ - Бургас.

Същият ден около 10.00 ч. на пътя село Веселие – село Равадиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, мокра и заснежена пътна настилка, в условията на десен завой, водачът на лек автомобил „Опел Астра”, с бургаска регистрация – 36-годишен мъж от село Равадиново навлиза в насрещната пътна лента и блъска челно движещия се там лек автомобил “Опел Вектра”. Вторият автомобил е с бургаска регистрация, управляван от 34-годишен мъж от село Ясна поляна. От катастрофата пострадала пътуващата на предната дясна седалка в лекия автомобил “Опел Астра” 33-годишна жена от село Равадиново, съпруга на водача. Тя е със сътресение на мозъка, настанена за лечение в отделение “Неврохирургия” към МБАЛ „Бургасмед”, без опасност за живота.

Третата катастрофа е станала около 10.20 ч. в на пътя Карнобат – Невестино.

Лек автомобил „Лада 2105”, с бургаска регистрация, управляван от 38-годишен мъж от село Невестино, движещ се правомерно, е блъснат в предната лява част от лек автомобил “Kиа Спортидж”, с бургаска регистрация, управляван от 74- годишен карнобатлия, който се е движил с несъобразна с атмосферните условия и степента на видимост скорост. От катастрофата пострадали: водачът на лек автомобил “Лада”, получил натъртвания в областта на гърдите, прегледан и освободен за домашно лечение, и неговата спътница - 64 годишна карнобатлийка, която с комоцио е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас. Водачът на лекия автомобил “Киа” е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел - 0,34 промила.