През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. След полунощ от запад облачността ще започне да се увеличава, предимно средна и висока. Минималните температури ще са между минус 5 и 0°. През деня над цялата страна ще има значителна облачност, но ще се задържи почти без валежи. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, в Дунавската равнина временно ще се усилва.

Максималните температури ще са предимно между 4° и 9°. Това съобщи за „Фокус“ Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд – често значителна, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 5° - 7°.

Над планините облачността ще е значителна, но ще е без съществени валежи. Вечерта на отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра - около минус 5°.

През следващите дни ще има променлива, по-често значителна облачност. В понеделник преди обяд на отделни места, главно в планинските райони, ще превалява слаб сняг. Вятърът от запад-северозапад временно ще отслабне, но във вторник отново ще се усили. Температурите ще се повишават и във вторник минималните, в по-голямата част от страната, ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 8° и 13°. В сряда ще е ветровито, ще нахлува студен въздух. Ще бъде със значителна облачност и на много места в страната ще превали, предимно сняг.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.