Обвинената в убийство миска капризничи и непрекъснато вика охраната, В затвора я предупредили: Тук не е хотел.

Анита Мейзер, която е обвиняема по дело за причиняване на телесна повреда, довела до смъртта на мъжа й Николай, може да бъде освободена от ареста след седмица,пише "168 часа". Адвокатите ще поискат промяна на постановената най-тежка мярка "задържане под стража", след като разследването приключи и експертизите по него са факт.

През следващата седмица трябва да излязат резултатите от тройната съдебно-психиатрична експертиза. Тя се бави втори месец, а Мейзер буквално "откачила", споделят нейни близки. Традиционно тези експертизи стават в рамките на месец. Още след следствената възстановка на местопроизшествието присъстващи споделиха, че Мейзер е странна, но не лъже

Според расзследващи злощастният инцидент е плод на липсата на оценка за възможните опасности, което е довело и до липса на предпазливост, и нито един от двамата не е взел каквито и да било предпазни мерки,

Повече от 2 месеца Мейзер е в ареста на варненската следствена служба. Миската дели килия с обвинената за смъртта на 13-годишната Александра от Провадия - 19-годишната Ивалена.

Съпругът й беше намерен в семейния апартамент в местността Евксиноград край Варна мъртъв. Заради найлоновите стяжки на врата му Анита беше задържана и обвинена за смъртта му.

Много е вероятно смъртта на Николай да е инцидент, а не умишлено причинена. Междувременно обаче на миската беше повдигнато обвинение и за предлагане на подкуп на полицай-з а 20 000 евро.