Празниците през зимата са това време, през което хората гледат да не мислят за размера на приходите, разходите, сметките за пазаруване. Склонността за раздаване на повече от това, с което всеки разполага, е често срещана практика. Когато обаче празниците отминат, идва ред на финансовите предизвикателства. Как да се справите с тях? Запознайте се със следните няколко изпитани методи, които от CashCredit споделят.

Финансово планиране

С привършването на празниците и настъпването на новата година е време за финансов план на бюджета, който да следвате, за да избегнете възможни затруднения. Преценете с какви финанси разполагате към момента, кога очаквате следващи приходи и какви са неотложните разходи. Разпределете според основните направления – пазаруване на храна, битови сметки, данъци, поддръжка на автомобили и други.

Заем от близки и приятели

Ако въпреки добре изготвения план на бюджета, парите не достигат и имате спешна нужда от тях, може да прибегнете към пари на заем, напомнят от Кеш Кредит. Вземането на средства от близки и приятели е често срещана практика, към която много хора се насочват за разрешаването на възникналите затруднения с финансите.

Намаляване на потреблението на различни стоки и услуги

Ако имате затруднения, може би трябва да намалите разходите за потребление на различни стоки и услуги, като електроенергия, транспорт, хранителни продукти и напитки, които не са от първа необходимост. Може да сведете храненето в заведения до минимум. Ще се изненадате колко голям разход може да бъде това и как се отразява на финансите ви.

Бърз кредит

При недостиг на парите до заплата или спешни нужди, които трябва да покриете, може да се доверите на алтернативно, съвременно и ефективно решение – теглене на бърз кредит.

Този метод за снабдяване с финанси е предпочитан, защото:

  • не е необходимо да се съобразявате с никого. Нужно е само да си направите онлайн регистрация в сайта на кредитната компания, след което да се запознаете с индивидуалните предложения за получаване на финанси;

  • кандидатстването няма да ви отнеме много време. Трябва само да влезете в профила си, да изберете кредитния продукт за покриване на разходите, както и да се запознаете с важни условия – такса за оценка и риск, месечна вноска, срок за погасяване и други. Ако броят на вноските не ви удовлетворява, имате възможност да направите промени по плана за изплащане;

  • не е необходимо да представяте официални документи за вашия доход, кредитна история и други, защото тези проверки се установяват от служителите в кредитната компания;

  • за да получите парите си, трябва само да си снимате личната карта, да потвърдите изпратените документи и да заявите как искате да получите сумата – в брой на каса или по банкова сметка.

Това са основните решения за справяне с недостига на финанси за покриване на текущите разходи след празниците.