Виртуалните спортни залагания вече са възможни. Те са най-новата иновация в хазартната онлайн индустрия. Дигиталното провеждане на спортни събития – чрез компютърен софтуер, отваря изцяло нов път за спортните залагания и залагащите по целия свят.

В най-новия онлайн букмейкър Inbet, за отделните събития, всички печалби се определят на база резултатите, обявени след приключването им във визуализацията на съответната платформа (уебсайт, мобилно устройство и други). При определянето на залозите важат всички общи и специфични правила за съответните спортове в секция „Спорт“.

Inbet може да предложи и залози, отнасящи се до крайното класиране и резултатите от определен кръг или етап за даден турнир, първенство или лига. В тези случаи, резултатите се определят на база класирането, визуализирано след края на съответния турнир (първенство, лига) или след края на етапа от него, за който се отнасят предложените залози. Разрешено е комбинирането на предвиждания както на различните срещи от даден спорт, така и на такива от различни спортове.

Какво представляват виртуалните спортове?

Виртуалните спортове по същество са видео игри, при които компютърният софтуер възпроизвежда спортни събития или състезания. Разширените алгоритми определят резултата. Те отчитат уменията на участниците, както късмета им, присъщи на спортните събития в реалния свят.

Компютърно генерираната графика на виртуалните спортове обикновено е усъвършенствана и изглежда така, както бихте го видели на сегашните игрови конзоли, но не и при гледане на телевизионно предаване.

Виртуалните спортове придобиха популярност като възможност да се правят спортни залагания без да се присъства реално на събитието.

Кои са те?

От Inbet предлагат виртуални спортове като футбол, баскетбол, тенис, бейзбол, конни надбягвания и такива с хрътки.

Всеки път, когато лицензиран букмейкър предлага виртуални спортни залагания, може да бъдете сигурни, че те са законни.

Механизмът функционира по същия начин като в класическите игри и най-често срещаният залог би бил да заложите на победител в събитие, като футболен мач или конно надбягване, въз основа на коефициенти или пари.

Във футбола, залозите за отделните срещи са валидни за редовното игрално време. Предлагат се и такива за първото полувреме на всяка среща, като това е упоменато в наименованието му. В тази секция се предлагат турнири с различен формат на провеждане, като въз основа на това, могат да се предложат залози, отнасящи се за целия турнир или за определен етап от него.

Залозите за отделните срещи в баскетбола се определят след окончателното приключване на тази част от срещата, включена в наименованието на предложените залози – всички четвърти, първото полувреме, краят на редовното време на срещата или в случай на равенство, играните продължения, необходими за определяне на победителя.

При тениса, отделните срещи са с продължителност 2 от 3 сета, като всеки сет при равенство в геймовете 6-6, завършва с тринадесети гейм – тайбрек. Предлагат се и залози за отделните точки, геймове и сетове, като това е упоменато в наименованието на съответния залог, а определянето на печалбите става след изиграването им.

Предлаганите залози в бейзбола, може да включват и необходимия за определянето на победителя в срещата брой екстра ининги, като това е упоменато в наименованието на съответния залог. Предлагат се и такива за всеки ининг (и първата част от него), както и възможните събития в него, като и тук е специално упоменато.

Всяко конно надбягване може да се състои от различен брой участници и да бъде с различна за пробягване дистанция. Залозите за Place/Място при 8 или повече участници, се определят за печеливши, в случай че избрания в предвиждането кон завърши на едно от първите три места. В случай че участниците са 7 или по-малко, избраният в предвиждането трябва да финишира състезанието на едно от първите две места.

При гонката с хрътки условията са същите като при конните надбягвания. Разликата е, че броят на участниците е 6.

За финал помнете, че намирането на граница между забавлението и поемането на несъобразени рискове е малко. Хазартът, та макар и онлайн, е като много други развлечения, носи финансов риск и залагащите винаги трябва да са наясно със своите възможности.