Електронната търговия трайно навлезе в живота на съвременния човек. Онлайн пазаруването превзема пазара и вече е ясно, че бъдещето е немислимо без него. Интернет избирането на стоки и услуги обаче налага нови правила, с които всеки магазин в мрежата трябва да се съобразява, независимо дали предлага стоки, бижута, мебели, автомобили или спортни артикули.


Най-характерната особеност на онлайн пазаруването е достъпността на потребителите до стоките. Ето защо на помощ идва продуктовата фотография. Те има за цел да направи по-видими и информативни визуализациите, които ще помогнат на клиента в неговия избор. А те са застанали пред своя компютър или телефон, за да предпочетат едно или друго търговско предложение. Електронните потребители се нуждаят от максимално много данни за продукта и от качественото представяне на неговите детайли и особености.


Всеки търговец с достатъчно опит добре знае, че колкото по-добре изглеждат стоките, толкова по-голям шанс има за увеличаване на продажбите. Това предопределя значимостта на продуктовата фотография за онлайн магазините. Тя тотално превзема пространството в мрежата, където се промотират артикули, рекламират се нови изделия и се налагат брандове.

Ползите от продуктовата фотография за онлайн магазините

Гарантиран визуален изглед на стоките

Стандартната снимка вече е в миналото. Благодарение развитието на технологиите, всеки дори със своя смарт телефон може да направи достатъчно качествено изображение, което да е с подобрени характеристики. А именно такива са необходими при търговията със стоки и услуги. Ако обаче държите на качеството, най-добре е да се доверите на професионални фотографи и студия за продуктова фотография. Те разполагат с необходимата техника и екипи, които да визуализират обекти с търговска цел.

Лидери в бранша са PhotoPro. Фотостудиото е специализирано в заснемането на различни търговския продукти като дрехи, обувки, бижута и аксесоари. Снимат се също промишлени изделия. Професионалистите изработват актуалните 360-градусови и 3 D визуализации. При необходимост PhotoPro разполага с манекени, стилисти и продуктови дизайнери за реализиране на поръчана фотосесия.


По-детайлно изображение на предлаганите стоки

Рекламната снимка има за цел достатъчно качествено изображение, което е основната необходимост на онлайн търговците при промотиране на техните артикули. С професионална помощ могат да се изработят снимки, които да са триизмерни или 360-градусови, за да са видни за клиента и най-малките детайли на стоките.

В студията разполагат с високотехнологични устройства, благодарение на които може да се изработи всяка рекламна сесия. С помощта на всички налични камери, стативи, рефлектори и софтуерни продукти клиентът ще получи търсената визуализация.

Стратегия за представяне на търговската марка

Продуктовата фотография не е просто набор от визуализации. Зад всеки рекламен проект стои предварителна концепция за представяне на стоките. Важно е къде и как ще се използват те, дали за да се популяризират в социалните мрежи, онлайн сайтовете за продажба, печатни издания и т.н.

Онлайн търговията се фокусира върху конкретния артикул и неговите характеристики. Но понякога налагането на бранда изисква да се следва предварителен замисъл, свързан с характеристиките на потребителя, начина на възприятие и още куп детайли. Професионалистите са тези, които със съвети или директна изработка на продуктовата фотография ще отговорят на тези изисквания.

Увеличаване на продажбите

Няма съмнение, че рекламата продава. А при онлайн продажбите, тя е неизменно свързана с продуктовата фотография. Всеки вложен лев в по-качествена визуализация много бързо ще оправдае вложените разходи. Няма как да бъдат привлечени повече клиенти, ако търговецът не отговаря на тяхното търсене и предоставяне на максимално добра информация на артикулите в неговия електронен магазин.

Продуктовата фотография гарантира конкурентоспособност

За да сте конкурентноспособни на пазара и да изпреварите останалите в бранша, трябва да залагате на новите технологии. Те са начинът да се следват модерните тенденции в налагането на марки и подобряване на бизнес предлагането. Продуктовата фотография също се развива и налага все по-нови начини за качествена визуализация. Предлаганите за продуктова фотография цени в професионалното фотостудио PhotoPro са много изгодни както за цялостни рекламни кампании, така и за отделно изработване на фотографии. И бъдете уверени, че вложената инвестиция много бързо ще се възвърне чрез увеличените продажби.

Снимки: PhotoPro