Най-голямата нискотарифна компания в Централна и Източна Европа Wizz Air ще открие на 21 юли догодина своята 27 –ма база във Варна. На морското летище ще бъде разположен чисто нов Airbus А320 със 180 места. Това обяви корпоративният директор на компанията Оуен Джонс, съобщава „Труд”.

Информацията е придружена с 20 % намаление на всички полети, резервирани в този ден от и за България. В новата база във Варна са инвестирани 98 млн. долара, ще бъдат открити 36 работни места, а доставки и услуги по веригата ще бъдат ангажирани още 250 служители.

Новите маршрути от морската столица на България ще са до Дортмунд, Айндховен, Ларнака, Милано Бергамо и Мюнхен Меминген. Полетите са два пъти седмично, до Дортмунд-три пъти , а по съществуващия маршрут до Лондон Лутън ще се лети вече 10 пъти. Цените на всички полети са 39.99 евро в двете посоки. Ще има и полет от Варна до София и обратно.

Ремонтните работи на летище Бургас вървят към финал и през януари ще бъде открито за полети, съобщиха от Фрапорт Туин Стар. През изминаващата година компанията е инвестирала 14 млн. лева в двата аеропорта,догодина планира да вложи в тях още 20 млн. лева.