Рязко се е увеличила продажбата на табакери, се похвали търговец в магазин за тютюневи изделия пред наш репортер. Причината за повишения интерес към доскоро луксозната стока са новите стряскащи снимки по кутиите за цигари. В магазините в града табакери за цигари или тютюн могат да се намерят на цени от 10 до 80 лева, установи проверка на БургасИнфо. В интернет модерната стока се търгува по-евтино, като онлайн само срещу 5 лева, пушачите могат да се сдобият със силиконов калъф за цигарени кутии, който е изработен така, че марката на цигарите остава видима, но се скриват грозните изображения.

„Най-много се търсят табакерите в средния ценови клас между 20 и 40 лева, защото по-евтините модели често побират само половината от съдържанието на кутия цигари. Дамите предпочитат табакерите с кожено покритие, които са елегантни и дискретни, докато мъжете не подбират толкова и по-често купуват металните модели, макар по тях да остават отпечатъци от пръсти“, разказва продавачка в магазин за тютюневи изделия в комплекс „Славейков“.

„Шарените силиконови калъфи за цигарени кутии са предпочитани най-вече сред по-младите пушачи, заради ниската цена и открояващият се ярък цввят. Започнах да търгувам с тях в момента, в който се появиха новите снимки по кутиите. Направих си онлайн магазин и не се оплаквам, докарвам си добри странични доходи, без да напускам сегашната си месторабота“, се похвали напредничав търговец в интернет.