Общинска борса за селскостопански продукция ще бъде изградена в местността „Браницата” в близост до каменското село Вратица край магистралния път от София за Бургас. Идеята е на кмета на Община Камено Жельо Вардунски и бе приета с пълно мнозинство от местния парламент днес на 11-тото му заседание. Бъдещият фермерски пазар ще помогне на десетки местни производители да излагат и продават продукцията си, тъй като селското стопанство и в частност зеленчукопроизводството са силно развити в Общината. Тепърва предстои изготвянето на подробно устройствен план, както и на идеен проект.
Днес общинските съветници взеха решение също така да отдадат под аренда изоставени земеделски земи на различни инвеститори. Над 1000 дка край Ливада ще бъдат засети с лавандула, 23 дка в землището на Черни връх ще бъдат овощни градини, а край винарско ще бъдат изградени оранжерии.
Местният парламент също така прие докладната записка на кмета Жельо Вардунски за закупуване чрез договор за финансов лизинг на нов автомобил за нуждите на Домашния социален патронаж.
Ще бъде и закупено модерно перално оборудване за Дома за възрастни хора с умствена изостаналост.