- Г-н Иванов, "Съдърланд" разкрива нови работни места в Бургас, какви са Вашите амбиции за бъдещето на офиса?

- В момента имаме около 200 заети работни места в офиса ни в Бургас и ще ги увеличим до 300 до края на тази година, привличайки и обучавайки нови специалисти с немски език. Възнамеряваме да продължим да се разрастваме със същите темпове и в следващите години, вероятно включвайки и други езици освен немския ккъм тези, на които работим.

- Какви условия предлагате, за да привлечете качествени специалисти и хора, владеещи немски език на високо ниво?

- Освен много добрите основни заплати, започващи от над 1000 лв. месечно, предлагаме и допълнително безплатно здравно осигуряване, ваучери за храна, ежемесечни бонуси за добро представяне, карти за пазаруване, които зареждаме с определен лимит всеки месец, покриване на разходи за релокация в Бургас, ако кандидатът идва от друг град, както и други финансови и социални привилегии, от които се възползват хората при нас. Много кандидати са мотивирани от възможността да практикуват и усъвършенстват немския си. Привличаме специалисти и с модерния ни офис, разположен на удобно място в града, многото варианти за кариерно развитие и обученията, които предлагаме. За нас е изключително важно да се грижим добре за служителите си и залагаме на това, за да привличаме и задържаме хората при нас.

- В какво ще се състои работата на бъдещите Ваши кадри?



- Дейността ни е свързана с комуникация с клиенти на нашите партньори – това са големи световноизвестни компании, които са ни се доверили да извършваме част от дейностите, свързани с техния бизнес. Специалистите ни отговарят на клиентски запитвания по имейл, чат и телефон, като имат достъп до базите данни и системи, чрез които да разрешат проблема или да отговорят на съответното запитване. В началото всеки специалист преминава няколкоседмично обучение, което му дава необходимите знания и умения, за да се справя със запитванията, но и след обучението в офиса винаги има колеги, готови да помогнат с някой по-заплетен случай.

- "Съдърланд" инвестира и в обществени начинания в Бургас, ще влагате ли усилия в обучението на кадри?

- Вече предлагаме безплатни езикови обучения за повишаване на нивото на немски език, обсъждаме с местните университети различни програми за стипендии и ще продължим да работим в тази насока. В Бургас и региона има много добре образовани и квалифицирани кадри, но сме готови да инвестираме допълнително в тази посока.

- "Съдърланд" е компания, която заслужи своята репутация в аутсорсинг бизнеса. Има ли той бъдеще в Бургас?

- Бургас е не само прекрасен град за живеене, но и много подходящо място за правене на бизнес. Ауторсинг бизнесът се развива най-добре на места, където има достатъчно специалисти в конкретната сфера на дейност. В нашия случай търсим хора с добри познания по немски език, а такива в Бургас виждаме, че има. Немската гимназия в Бургас е една от основните причини за това – голяма част от специалистите при нас са завършили там. Напоследък наблюдаваме и голям брой на българи, връщащи се обратно в Бургас от чужбина – хора, живяли и работили в Германия, Австрия или Швейцария. При нас те откриват чудесни условия на работа, които им позволяват да поддържат висок стандарт на живот, в много случаи по-висок отколкото при по-нискоквалифицирана работа в чуждата страна. Определено виждаме възможности за развитие на аутсорсинг бизнеса тук и смятаме да продължим да допринасяме за това.

- Предлагате редица привилегии за своите служители и възможности за новите кадри да избират кога да започнат работа при Вас. Какви са сроковете за кандидатстване?

- Търсим кандидати винаги. Набираме специалисти както за постоянна, така и за временна заетост. Предлагаме гъвкаво работно време за ученици, които могат например да работят при нас по-дълго през ваканциите и само по няколко часа на ден през останалото време. Даваме неповторима възможност за практикуване на немски език. Всеки може да се свърже с нас на телефон 056 590 128, за да се уговорим кога да посети офиса ни и да поговорим детайлно относно възможностите, които предлагаме.