Официалният старт на туристическия сезон в Слънчев бряг беше даден с надеждата за повече туристи през това лято. Сезон 2016 беше открит с парти и пищна заря в култовия клуб „Бедрум бийч” на плажа в курортния комплекс. Лятно настроение и пожелание за успешно лято съпътстваха церемонията. На нея присъстваха зам. министърът на туризма Елена Георгиева, областният управител Вълчо Чолаков, представители на държавни и обществени институции, сред които шефът на Агенцията по безопасност на храните д-р Георги Митев, член на КЗП Константин Райков, общински съветници от Несебър като Атанас Терзиев, Станислав Цанев, доказани бизнесмени, банкери, журналисти, хотелиери, представители на съд и прокуратура, туроператори, партньори на Съюза на собствениците.

Официалната част от откриването беше кратка, въпреки многобройните гости. „Да си пожелаем успешен летен сезон и много туристи, които да се завърнат и да доведат нови“, каза кратко зам. министър Елена Георгиева.

Областният управител Вълчо Чолаков беше по-конкретен. „На това място бях през 1998 година последно, когато тук имаше старата Фрегата. Мястото е неузнаваемо. Вие знаете как се прави бизнес. Има малък дълг от страна на държавата към бизнеса, но и от страна на бизнеса има малък дълг към държавата. Призовавам към повече откритост в отношенията. Да не се случва повече това, което се случи. Нека да има само забавления и успех и в края на сезона всеки от да бъде доволен“, каза областният управител Вълчо Чолаков.

На откриването, организирано от Съюза на собствениците, присъстваше и изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД. Държавното дружество не беше официален организатор на мероприятието, но паралелно такова няма да има, поради това, че средвата, предназначени за публични прояви за насочени към командираването на допълнителни полицаи, каза източници от министерството на туризма.

„Слънчев бряг го имаше и ще го има. Винаги ще бъдем заедно и ще работим. Нека това е най-добрият сезон“, каза хотелиерът Веселин Налбантов – зам.председател на Съюза на собствениците.

Успехи на туристическия бранш пожела и председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

Тържеството уважиха също хотелиери от Велинград, Сандански, Хисаря, Варна, Добрич, София и др.

За доброто настроение на присъстващите повече от три часа се грижеха балет „Бедрум Премиум лейдис”. Небето над Слънчев бряг озариха мощни фойерверки и отбелязаха началото на 57-то туристическо лято в най-големия ни черноморски курорт. А очакването беше да се сбъдне прогнозата, че този сезон ще бъде успешен!