Къмпинг „Атлиман”, който се намира край Китен, ще бъде пуснат под наем срещу първоначална цена от 18 400 лева, след години тежки съдебни битки. Предложението за стартиране на процедурата е на зам. кмета на Приморско Милчо Милев и е входирано за разглеждане на предстоящата сесия на местния парламент, която ще се проведе следващата седмица.

„Това е едно изключително място, подходящо за къмпинг. Там беше най-хубавия район за почивка. В момента Община Приморско няма възможност да строи, затова най-удачно е да бъде даден под наем”, каза Милчо Милев пред „Бургас инфо”.

Категорично условие за задълженията на новия наемател е единственото строителство в къмпинга да бъде приемен блок със санитарен възел. Той ще бъде отдаден за 10 години.

Желанието на сегашната администрация за възстановяване на къмпинга е от години, но процедурата буксуваше, тъй като предшественичката на настоящия кмет Димитър Германов – Лиляна Димова, направи опит да го даде под наем, но процедурата влезе в съда. Началната цена за терена тогава беше малко над 19 000 лева, но местни жители смятаха, че процедурата е проведена на тъмно.