61,52% от избирателите в община Созопол излязоха да гласуват до 17ч., съобщиха от Общинската избирателна комисия. Правото си на глас са упражнили 6 786 души, което е с 296 повече от гласувалите на първи тур. В ОИК е получен само един сигнал за нарушения в деня на балотажа, но той не е фрапиращ и се е оказал неоснователен.

За разлика от официалната статистика, че няма подадени жалби, щабовете на двамата кандидати за общински кмет Красимира Германова от ГЕРБ и Тихомир Янакиев от БСП се отправят взаимни обвинения за купуване на гласове и сплашване от всякакъв род.

„Такива случаи имаше в Равадиново, Росен, Зидарово. Гласовете вървят по 100лв., а днес там бяха изсипани яки момчета от охранителни фирми в Бургас”, коментираха от щаба на ГЕРБ. Според тях това се прави от опонентите на Германова, а после топката се прехвърля умишлено върху съмишлениците й.

„Те правят всичко това, а после сипят обвинения срещу нас”, коментираха в щаба на Германова.

Офисите на двамата претенденти за кметския стол са разположени буквалноо на метри на площад „Черно море” в Новия град, където се очаква тази вечер тържествено да излезе и победителят.

Обстановката по време на предизборната кампания в Созопол беше буквалнов взривоопасна, като се нажежи до краен предел и в седмицата между първи тур и балотажа. Това е и общината, в която резултатът тази вечер е буквално непредвидим.

Очаквайте подробноси в БургасИНФО.