На 7 февруари политическа партия АБВ ще обяви в какъв формат и с кои коалиционни партньори ще се яви на предстоящите местни избори и още от сега даде заявка за повече свои народни представители в следващия парламент. От партията отчетоха днес пробива, който направиха в Бургаски регион по време на вота за президент м.г. и разбиването на бастиона на ДПС в Руен.

„На Втория конгрес на партията беше дадена ясна дефиниция за позиционирането на АБВ-ляво – център. Естествено съюзниците ни ще са от това пространство, а това ще бъде обединение не на националистични, а на патриотични възгледи за развитието на България”, каза народният представител от АБВ ген. Михо Михов.

Няма да се коалираме с ГЕРБ и БСП, категорични бяха от партията.

Ген. Михов обаче подчерта, че при преговорите и определянето на коалиционните партньори от значение е обединението в обща позицията в приоритетите за преоценка и увеличаване на минималната пенсия на 300 лева, а таванът от 910 лева да стане 1 600 лева, нарастване на минималната заплата до 700 лева за 4 години, безплатен достъп за всички граждани до детски градини и вдигане на осигурителния доход до 4 000 лева.

„Урок по морал и чест” –така днес областният лидер на АБВ Антон Коджабашев определи втория конгрес на политическата партия, на който досегашният й председател Георги Първанов и тримата му заместници подадоха оставки, а начело застана новият лидер Константин Проданов.

„Едно политическо поколение се смени с друго, което не помни времето на социализма, и не може да бъде обвинявано в обремененост. Това е поколението на информационните технологии. Носители на новото, което става в света, на новото социално политическо мислене и идеи”, каза Драгомир Попов, зам.- областен председател на АБВ в Бургас.