Настоящите депутати Атанас Зафиров и Петър Кънев, областният лидер на БСП в Бургас Николай Тишев, председателите на общинската структура на партията в Царево Яни Янев и Димитър Гочев са първите номинации на социалистите за народни представители на предсрочните парламентарни избори. Те бяха гласувани на първата общинска конференция в региона, провела се в Царево. Имената бяха гласувани анблок, каза зам. председателят на БСП в Царево Димитър Гочев пред БургасИНФО. Официално местните организации нямат право да номинират водач, което обаче не означава, че въпросът не е предизвикал сериозни дебати. От дълги години наред бургаската областна структура не е имала свое лице, което да е заставало начело на листата, досега винаги водач е бил изпращан от централата в София, който е работил в други региони и тепърва опознава местните редови активисти.

По време на конференцията в Царево са били отправени предложения този път водачът да бъде бургазлия, като се има предвид добрите позиции, които има в централното ръководство депутатът Атанас Зафиров. Той е председател на Съвета по външна политика, отбрана и сигурност към НС на БСП. "За първи път сега има шанс водачът да е бургазлия", коментираха от общинската структура на левицата.

„Подобни срещи ми дават сила и самочувствие, че сме били на прав път през тези две години. Благодаря и за направените на конференцията предложения за водач на партийната листа в предстоящите избори, въпреки,че това е в компетенциите на Националния съвет. Това е висока чест и отговорност за мен. Готов съм да поема това предизвикателство и да бъда адекватен на очакванията, които поставя едно такова доверие“, обяви след конференцията в морската община Атанас Зафиров.