Прокуратурата си доомаза лицето с моето обвинение. Обвиняват ме, че съм разрешил за продажба акции на ЕВН. Не за цената. Сякаш съм намалил цената, седнал съм и съм манипулирал купувачите и продавачите. Смехотворно е обвинението на прокуратурата. Които разбират за какво става дума, е смехотворно.


Така Трайчо Трайков коментира повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост за продажбата на миноритарния пакет акции на държавата в енергоразпределителното дружество ЕВН.

Те казват - тъй като е дал съгласие на Агенцията за приватизация да продават, значи е виновен. Дал съм съгласие агенцията да си започне процедурата. И оттам това си е нейна работа. Прокуратурата трябва да надскочи с един сантиметър интелигентността на зелената еуглена, за види какво се е случило, каза още Трайков.

Бившият министър коментира и енергийната криза, за която се заговори през последните дни. Енергийна криза, метерорологична криза. Има пик. И тук истината се изчерпва. Пикът е от 7700 мегавата, при наличини 11 000 . Къде е кризата?, попита той. Но не спомена каква част от произведения ток изнасяме за Турция.