Младежите сте нашите фронтлайнери, вие сте дейни и сте една силна и работеща структура. Това заяви пред младежите на ГЕРБ министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева в Разград.По нейни думи политическият процес в страната ни днес е доста сложен и динамичен. „Да, загубихме изборите и това е първата ни загуба за десет години. Ще извлечем поуките и ще отчетем грешките и с още по-големи сили ще се изправим на следващите избори“, сподели тя.

Тя обясни, че оставката на премиера Бойко Борисов е била неизбежна, защото е обвързана с резултата от президентските избори и със спада в доверието към ГЕРБ. "За последните две години правителството ни направи много и то е видимо. Възстановихме спрените еврофондове, стопихме бюджетния дефицит", подчерта Василева. "Заедно с общините в края на 2015 година успяхме да изградим 51 пречиствателни станции на стойност близо 3,5 млрд. лева, регистрирахме системи за управление на отпадъците, обслужващи над 74 общини, използвани от 3,5 млн. граждани", допълни тя.

Министър Василева заяви, че на всички им се иска пенсиите на българските пенсионери да са по-големи, но за съжаление възможностите на пенсионната ни система и държавата ни са такива, каквито са в момента. "Лесно е да се говори и обещава, но е много трудно да се поемат политически ангажименти и след това да се изпълняват. ГЕРБ доказа, че може да носи отговорност", обобщи Ивелина Василева. /днес плюс/