Популизмът в парламента не се издържаше, затова няма да подкрепим нов кабинет
"Не може най-голямата партия да подкрепи правителство на Патриотичния фронт. Още първия ден ще ни питате защо го бламираме. Техните предложения не съвпадат с нашите. Трябва да имаме осигурени стабилни доходи, за да увеличаваме по такъв начин пенсиите". Това заяви Бойко Борисов на излизане от президентството, след като върна мандата на Росен Плевнелиев за нов кабинет.

"Това беше най-доброто, което за онова време можехме да сформираме. Дори бяхме поканили и АБВ. За предсрочни избори да каже Конституцията, а датата да определи служебен кабинет. Демокрацията е най-ценното нещо. Когато народът реши, е морално да се управлява, когато правехме правителството, бяхме в хипотезата "избори до дупка". Благодарях на всички партии, че има парламент, че можем да минем през всички кризи. Тази възможност се изчерпа. Дължим им на патриотите подкрепа, но исканията им не са записани в програмата на ГЕРБ. Доволен съм, че се дава добра оценка на правителството и за стабилността на финансовата система. Нищо лошо не се е случило. Имаме и бюджет, а сега Румен Радев и Росен Плевнелиев да се споразумеят за служебен кабинет", заяви Борисов. Той уточни, че Цветан Цветанов му се е обадил и му е казал, че парламентарната група на ГЕРБ няма сили повече да удържа на всички популистки искания в Народното събрание.

По въпроса с джиповете на горските стопанства, които бяха ползвани от НСО, Борисов коментира, че повече няма да се вози в скъпи коли, а ще си поръча бронирана Лада нива, с която да вози Путин. /faktor.bg