В хронологичен вид премиерът Борисов заяви подкрепа за Патриотите, ако те се опитат да съставят кабинет, стига да няма наши министри. Това, което се случи вчера с бюджета създаде едно сериозно напрежение за популистки неща. Например от къде ще намерим средства, за да реализираме тези политики и направихме извънредна група, където взехме решение да излезем с една достойна позиция. Това каза Цветан Цветанов пред Цветанка Ризова по bTV. Когато започнаха дебатите в пленарна зала, ние информирахме премиера за проблемите. Той подкрепи нашата позиция. Не винаги сме на едно мнение с Борисов, но той понякога отстъпва. Стига аргументите да са достойни. Борисов имаше притеснения за защитата на ПФ и затова изложихме мотивите си. Той беше солидарен с мнението на нас - другите членове на партията", допълни той.

Днес съм разговарял в РБ и ПФ. Оценката на Валери Симеонов за министрите ни е оценка на един истински политически лидер. Това каза Цветанов по повод хвалбите към някои от министрите на кабинета "Борисов"

Избрахте ли един милиард заради комисионните? Правителството отдели този 1 млрд. на базата на по-добра събираемост. След 10 години жилищата ще започнат да се рушат и това ще съкрати разходите за домакинствата. Този 1 млрд. е за всички подписани договори през 2016, които са на стойност 950 млн лева. Правителството, което подава оставка не трябва да оставя задължения. Що се отнася до пенсиите: за тези предложения трябва да има легитимни източници. Това би разрушило целия пенсионен отдел. Ще можем да си го позволим 1-2 години и после ще започнем да го правим за сметката на други сфери, отговори той.

От предложенията от АБВ, ПФ и РБ не става ясно от къде ще вземем тези пари, допълни Цветанов./БЛИЦ/