Общинският съветник Фикри Ахмед е изключен от групата на ДПС в местния парламент в Айтос за нарушаване устава на партията. Най-сериозният мотив е, че той е работил за други партии по време на президентските избори, заяви общинският лидер на ДПС Ружди Хасан пред БургасИНФО.

От местните избори през октомври 2015 година до днес, групата на ДПС загуби двама общински съветници и тя вече е 10 души. Ружди Хасан не изключи категорично възможността и други нейни представители да последват двамата отлъчени.

„Ние сме голяма група и като такава в нея има различни хора. Това е нещо, което е характерно за всички партии, има такъв момент както на национално, така и на местно равнище - влизат общински съветници или депутати от една листа и през годините се променят“, добави Ружди Хасан. Според него съществува съмнение, че е възможно да се оказва натиск върху общински съветници от ДПС както от страна на общинската администрация, ръководена от Васил Едрев от ГЕРБ, така и от партия ДОСТ, която в момента гради структури в общината. Преди месеци Хасан публично предупреди, че има натиск от страна на администрацията. Странно съвпадение е подозрението, че изключеният Фикри Ахмед е агитирал по време на президентските избори за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. На въпрос дали има натиск върху групата на ДПС, Ружди Хасан отговори днес: „Това са въпроси, които трудно могат да бъдат доказани, но определно има смънение, че това се прави“.