ДПС изключи втори общински съветник от групата си в местния парламент. Фикри Ахмед официално е отлъчен като представител на партията и днес той зае място в другия край на залата. Ахмед седна до Салих Метраж – бивш представител на ДПС, настоящ учредител на партия ДОСТ и близък съратник на депутата Хюсеин Хафъзов. Решението на общинската структура на ДПС за изключване на Фикри Ахмед от групата е представено официално с писмо до председателя на Общинския съвет Красимир Енчев.

BurgasINFO научи, че причина за отстраняването на Ахмед е предателското му поведение по време на президентските избори. Още на първи тур той не се е съобразил с решението на партията за подкрепа на кандидата за държавен глава Пламен Орешарски и агитирал в Айтос за представителя на ГЕРБ Цецка Цачева. В периода до балотажа, той вече не е бил част от партията.

„Все още не се е присъединил към ДОСТ, а и аз самият не съм част от ръководството на партията в общината”, каза бившият общински съветник от ДПС, който в момента е като независим в местния парламент, Салих Метраж. Временният лидер на ДОСТ – Айтос е Нури Нури, като партията на бившия лидер на ДПС Лютви Местан има 10 структури по населени места в общината, включително и в самия град. С изключването на втори общински съветник от ДПС, групата на партията, която е най-голяма в местния парламент, вече се състои от 10 души.