Партиите от Реформаторския блок в Бургас - СДС, ДСБ, БЗНС и НПСД отправят покана за обща среща към председателя на ДБГ – Бургас Живко Табаков.

„Г-н Табаков, моля, явете се в щаба при другите партии от Реформаторския блок в Бургас, които отдавна работят за кампанията на кандидат-президентската ни двойка Трайчо Трайков – ген. Съби Събев. Очевидно предпочитате да си говорим през медиите, затова и Ви каним официално чрез тях. В Реформаторския блок от седмици действаме по кампанията, но и Вие сте добре дошъл, макар и по-късно“, се казва в поканата, отправена към Табаков. Ръководствата на партиите подчертават, че в момента общата им работа е насочена към кандидатите за президент и вицепрезидент, а не за лична полза.

„Предупреждаваме Ви обаче, че тук работим за кандидатите ни, а не за себе си! Не изпращаме покани за срещите с Трайчо Трайков със собствените си ликове и не пускаме снимки до медиите с нас, а с тези на кандидатите. Не обикаляме и общините в качеството си на общински съветници, защото сега са избори за президент, не за местна власт. Ако този начин на работа за обща победа не Ви харесва, ще Ви разберем, но моля поне си платете частта от наема за залата, в която посрещнахме кандидатите. И все пак, след като ще обикаляте по общини, заповядайте да си вземете своята част от плакатите с лика на кандидат-президента. Забравихте ги в централата на СДС.”, заявяват от Реформаторския блок.

Поканата на Реформаторския блок е по повод поредната лична медийна изява на Живко Табаков, в която той обявява, че започва обиколки по общини и призовава останалите партии да работят активно, което те правят съвместно.