Важно е да отчетем различията, които има в РБ. Днес обаче ние не разчитаме на първоначалните 23, а само на 13 представители от тях. Имаме проблем със събирането на 121 народни представители, за да имаме стабилно Народно събрание. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова тв по повод вчерашния скандал в парламента.

“Тази ситуация не може да продължава и трябва да се изясни дали РБ се състои от 5 партии или ДСБ е опозиция и трябва да се разграничи от формата. Трябва да има ясно разграничение“, добави Цветанов.

Според него, когато наближават избори, има доста неадекватно отношение от страна на партньорите на ГЕРБ.

"Проблемът от последните дни е несъстоятелното твърдение, че Изборният кодекс е правен под диктовка от ГЕРБ. Съобразихме се с предложение от РБ и ПФ. Проведени бяха много дискусии, обсъждания и консенсус между РБ и ПФ. Ние без тях няма как да имаме днешното решение", поясни зам.-председателят на ГЕРБ.

"Те ползваха за база парламентарните избори и сега, когато има избор за президент - осъзнават, че тяхното решение ще ги ощети", категоричен бе Цветанов.

"Ние ще влезем в пленарна зала и ще искаме смислен дебат, но нека изборите не нагнетяват повече напрежение. Днес в държавата е необходимо спокойствие", призова той.

"Резултатите, които бяха оповестени по медиите от социологическа агенция за бъдещите президентски избори могат да бъдат само мотивиращи. Ние, в националния предизборен щаб на ГЕРБ, имаме по-различни данни от тези, които излизат в публичното пространство. Все пак имаме нужда от победа още на първи тур, за да не се харчат излишни пари и за балотаж", каза зам.-председателят на ГЕРБ.