„Няма да допусна да се подигравате с мен и ГЕРБ”. Така премиерът се е обърнал към министрите от Реформаторския блок по време на извънредното заседание на Министерския съвет.

Премиерът е питал:

"Страх ли те е, Лукарски? Москов, пиле шарено ли съм? Кунева, да спра ли парите на учителите, че сме ги били дали предизборно?”

„Има предел, за мен той настъпи! Или сме заедно, или всеки да тръгва по пътя си.

Вторник ще е ден разделен, не може в Министерския съвет да сте коалиция, в Народното събрание - опозиция”, заявил е Борисов, съобщава НТ.

.

По-рано през деня премиерът Борисов заплаши Реформаторите с изгонване от коалицията.

Той пристигна изненадващо в парламента по време на извънредното заседание на парламента. На него нареди на депутатите от ГЕРБ да приемат всички предложения за дневния ред на опозицията.

Борисов заплаши Реформаторския блок, че ако не се държат като управляващи, ще се раздели с тях като партньори. Според премиера, те мълчат в Министерския съвет, а депутатите им се правят на опозиция.

Борисов заяви, че "повече няма да се занимава с тях" и че от парламентарната група на ГЕРБ са поискали да преформатира правителството.

"Колко пъти вие повдигнахте въпроси и говорихте с мен реално за бежанците?! Колко пъти повдигнахте темата за ЦИК и проблемите с изборните секции?! Колко пъти ме попитахте за реалните проблеми на държавата?! Само ми искате назначения тук и там, включително и за хора от ДСБ", разгневи се Борисов.

Атаката му срещна наведените погледи на министрите от Реформаторския блок, които смутено се размърдаха в кожените кресла.

На свой ред и вицепремиерът Румяна Бъчварова също разкритикува поведението на РБ.

"Не може постоянно да се оправдавате с вътрешните си проблеми. Това не е справедливо", изстреля Бъчварова към коалиционните партньори на ГЕРБ.

Първи от ступора излезе Найден Зеленогорски, който подкрепи премиера Борисов и призна, че има проблем в комуникацията между ГЕРБ и по-малките партньори в управлението, пише Фрогнюз