Противопоставянето между Русия и НАТО при война ще продължи не повече от 10-20 дни, тъй като военният бюджет на Североатлантическия пакт е 10 пъти по-голям от този на Руската федерация. Това ще бъде война между стари винтовки и модерни лазери”, казва в интервю за украинско издание “Крайна” Дейвид Джубърг, старши анализатор в мнистерството на отбраната на САЩ.“Ако руснаците прибегнат до използване на ядрено оръжие, то половината от ракетите им изобщо няма да полетят”, добавя Джубърг.

Той признава, че известна опасност представляват ядрените ракети, с които са снабдени руските подводници, намиращи се край бреговете на Еврпа и САЩ. Но според него НАТО може да ги прехване и неутрализира.

“Като начало нашите невидими бомбардировачи “Стелт” ще унищожат всички военни обекти и заводи на руснаците. А после с помощта на електромагнитни импулси от безпилотни самолети ще бъде извадена от строя цялата електроника в най-големите градове на Русия.

В този момент цялото военно-политическо ръководство на Русия панически ще напусне страната и всякакви бойни действия ще станат невъзможни. “Русия ще капитулира за 10-20 дни. И ние ще управляваме страната им до провеждането на демократични избори”, допълва Джубърг.

На неговата страница в социалните мрежи е отбелязано, че той е щатски военен офицер, но мнозина се съмняват дали това наистина е така. /БЛИЦ/