„Трябва да сме първи на първия тур. ГЕРБ трябва да е първа политическа сила. В противен случай няма да бъда маймуна като Станишев, да ме бие някой и да обяснявам – дай по-нататък. Борите се всички вие за победа! Ако не сме си заслужили победата, ако българите не смятат така, ще се дърпнем, за да дойдат тези, които хората си изберат.“, каза Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ, който напълни зала „Арена Армеец“ в София за официалното откриване на предизборната кампания на кандидат-президентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев.

"Ние вече няма да сме толерантни, защото те не отчетоха нашата толерантност. Те ни налетяха като стършели. Ние им простихме, а трябваше да бъдат гонени докрай. Но сега се самозабравиха и почнаха да се опитват да кроят планове. С кой лост генерал Радев ще оправи кметствата?", възмутено попита Борисов, визирайки представителите на опозиционните партии.

"Много са се наточили, много им се краде, но докато сме ние, резервът си стои там! Ама кой нормален ще гласува за Орешарски? Аз го ненавиждам, не искам да го има в политиката този! Такива щети ни насене", добави Борисов.

Той отвърна с чувство за хумор и на ироничните обвинения на опозицията, че Цачева била Бойко Борисов в пола.

"Пола аз не съм слагал, но генерал в пола е по-смешно. Бях много толерантен. Никога няма да ви обикнат нито тези от БСП, нито тези от ДСБ, нито ние тях - каквото и да си говорим. Отвътре да не са зли поне. И сутринта гледах някои от кандидатите - злобата им съска в очите, дим от носовете им излиза вече", заяви още премиерът.