„Кандидатурата на Пламен Орешарски е скъпоструваща статистика. Някой финансира този проект. За да се види каква подкрепа ще постигне той и получавайки определен резултат да даде ясна насока за това, какво ще се случи на следващия конгрес на БСП. Може да се окаже, че г-жа Нинова е председателят на БСП с най-къс мандат в историята на партията”- Така областният лидер на АБВ Драгомир Попов коментира днес кандидатурата на бившия министър-председател Пламен Орешарски за президент. Според Попов номинацията му е вътрешен проект на БСП, зад която стои едно от теченията в партията.

„Решихме да поздравим колегите си от БСП с втората кандидатура за президент. Изводът е само един. Кой каквото сам си направи, цяло село не може да му го направи”, посочи още Попов.

Според зам.-председателят на АБВ Румен Петков, Орешарски не е човек, който без странична мотивация ще предприеме необмислена стъпка.

„Кандидатурата на Пламен Орешарски е резервен изход на БСП при евентуален провал на основния им кандидат ген. Румен Радев. През последните 7-8 години партията превърна такъв тип „независими” кандидати в бърсалки. Употребиха Орешарски по един доста циничен начин, след което с лека погнуса го пуснаха по течението на водата да се удави докъдето стигне. За съжаление няма да е по-различна и съдбата и на Румен Радев”, каза Румен Петков.