„В София патентният данък върху таксиметровия превоз е 850 лева, във Варна – 830 лв., в Созопол – 1000 лв., а в Пловдив са на път да гласуват 600лв. В Бургас таксиметровият превоз е целогодишен. Обсъдихме предложената сума с експерти и тази година ще преценим каква ще е събираемостта от него”, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Той успя да охлади страстите в залата и да секне водопада от ругатни, с които около петдесетте шофьори на таксиметрови автомобили, изразиха недоволството си от налагането на данъка.

„Може да сте сърдите, но при мен съм приемал десетки таксиметрови шофьори с лични, здравословни и други проблеми и винаги съм проявявал уважение. Проявете и Вие такова, особено към институцията Общински съвет, в която се намирате”, каза Николов.

След поредна забележка, един от шофьорите бе помолен да излезе извън залата, временно го последваха и останалите, които заобиколиха кмета във фоайето на ОбС, където тонът отново стана нормален.

„Предлагам Ви да направим среща в администрацията, заедно с експерти и да обсъдим данъка”, каза кметът. Предложението му бе прието.

Опозоцията предлага докладната записка да бъде отложена и да се гласува на отделна сесия на ОбС, но според правилника гласуването трябва да стане в рамките на днешното заседание.