„Да си вдигне ръката, който е крала такси. Тук виждам четирима души, заедно с мен, които са карали такси, но никой не ме попита за размера на патентния данък”, каза общинският съветник от НФСБ Ангел Божидаров.

„3 години съм карал такси и не съм станал милионер. Да познавате таксиджия милионер? Таксата би трябвало да е към 300 лева” каза Божидаров, предизвиквайки бурна еуфория в бившите си колеги, но след това побърза леко да охлади страстите: „Не бързайте да ми ръкопляскате, няма да е 300 лева”. Сумата, която НФСБ предлага е 480 лева. Размерът й бе мотивиран от д-р Бойко Миразчийски. Таксиметров шофьор в залата, обаче веднага отсече, провиквайки се: „Много е!”.

Докладната записка за патентния данък на таксиметровия превоз се превърна в повод за изказвания за опозицията. Шофьорите обаче не приемат нищо над 300 лева. В изказванията на опозицията липсва и обяснението, че без данък - морската община ще стане магнит за жълти автомобили от цяла България, които търсят градове, където могат да работят без граничения.

„Таксиметровият бранш е буфер на безработицата. Всеки, който се е провалил в бизнеса, се е пробвал, като шофьор на жълт автомобил. Стоянките са в занемарено състояние, а интегрираният градски транспорт ще отнеме от пътникопотока. В момента возим на два пъти по-ниски цени от нормалното”, каза представителят на таксиметровите шофьори Любомир Ламбрев.