Реформаторският блок е изкупителната жертва на нежеланието на ГЕРБ да се пребори с корупцията. Предсрочни избори ще има само, ако Бойко Борсов и Цветан Цветанов преценят, че мога да изкарат РБ извън парламента. Това заяви в предаването "България сутрин" на Bulgaria On Air лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Реформаторският блок е консолидиран. Ако той развие кампанията си и успее да се пребори за висок резултат, напълно ще промени картината", коментира Кънев за президентската кандидатура на реформаторите, които номинираха Трайчо Трайков за претендент за държавен глава.

Лидерът на ДСБ изказа подкрепата си за Трайчо Трайков и номинираният за вице - ген. Съби Събев. Според него това са най-подходящите фигури за мажоритарния вот, с оглед на тяхната проевропейска ориентираност.

Кънев категорично опроверга информацията, че се подготвя нов десен проект, включващ ДСБ, "Протестна мрежа" и "Правосъдие за всеки", като подчерта, че това са слухове.

По думите му казусът с "Царските конюшни" неслучайно е бил изведен именно сега, "така че да бъде ударен целият Реформаторски блок".