Варненският бизнесмен Веселин Марешки да бъде почетен гражданин на Айтос. Това предложение е било внесено в местния парламент в Айтос от група общински съветници. Докладната записка по въпроса обаче е била спряна за разглеждане на предстоящата сесия по време на Председателски съвет. Причината е, че празникът на Айтос – Димитровден, когато се връчват почетните символи на Общината, тази година ще бъде в разгара на кампанията за предстоящите президентски избори, казаха за БургасИНФО от местния парламент.

Припомняме, че Веселин Марешки откри бензиностанции в Айтос, като заради ниските цени към града заприиждаха автомобили от цялата Бургаска област.

Притесненията на общинските съветници обаче били да не би удостояването му с почетното звание да се приеме като пропаганда по време на кампанията, като се имат предвид амбициите на Марешки и участието му в политическия живот. Марешки беше първият, който заяви, че ще се кандидатира за президент. Преди месец обаче излезе с официално обръщение, в което обяви, че се отказва от предизборната надпревара. Не се знае обаче каква позиция ще заеме по време на кампанията.