17-годишният Петър Русев е седял върху Борис, докато го е ръгал с ножа. Пострадалият е получил общо 5 наранявания от острието. Това посочи прокурор Иванка Козарева при обжалването на мярката за неотклонение на Петър, който иска да излезе от ареста и да се прибере при баба си в Девин. Миналата седмица Петър Русев намушка своя някогашен приятел пред супермаркет в Китен след като и двамата пили алкохол. Според доказателствата по делото, младежите се спречкали за пари, а преди да изкара ножа, Петър първи налетял на бой.

„Броят, силата и интензитета на ударите показват, че става въпрос за опит за убийство”, заяви държавният обвинител. Петър обаче държи на своята теза, че не само той има вина.

„Борис сам се вряза в ножа и без да искам го порязах”, каза Петър. Прокурор Иванка Козарева пък го парира с думите, че момчето е нямало как да се пореже само 5 пъти, особено в областта на шията и гърдите.

„Поведението му не е инцидентно, можел е да пострада всеки, защото същата вечер той е заплашил с нож друго момче в дискотека, а след това го е размахвал пред преминаващи по улицата чужденци”, допълни прокурорът. Държавното обвинение иска младежът да остане в ареста, тъй като живее при майка си и нейния приятел в Копенхаген и само през няколко месеца идва при баба си в Девин. Така е налице възможност да напусне пределите на страната.

Междувременно наръганият 15-годишен Борис вече се е прибрал в София, където живее. Негови близки публикуваха снимки във фейсбук, за да изразят благодарността си, че отново могат да прегърнат любимия си Бобчо, както го наричат. На тях ясно се виждат къде са нанесени раните на момчето.

17-годишният Петър продължава да иска по-лека мярка, а адвокатът му обоснова искането с мотива, че не са изпълнени критериите за изключителна обществена опасност и определи нападението, като инцидент, каквито стават всеки ден в страната.