„Да говорим за „съжителство”, за „съвместимост”, неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия”- Това заяви в Бургас днес министър – председателят Бойко Борисов по повод поисканата оставка на досегашния министър на образованието и науката Тодор Танев. Днес премиерът се е срещнал с Танев, оставката му най-вероятно ще бъде депозирана в понеделник.

„Министър Танев е един изключително ерудиран човек. Договорихме се той да продължи да работи като мой съветник в кабинета”, каза Борисов и допълни: „Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно, това което възнамеряват да правят предизвика напрежение”.

„На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Ана-Мария Борисова, министъра на здравеопазването”, поясни премиерът.

„Ще изчакам още няколко дни, колкото е необходимо, да има единна кандидатура, с която ГЕРБ и РБ да я гласуват в парламента”, каза Борисов. „Трябва ми единен и силен РБ, такъв какъвто е ГЕРБ в момента, за да имаме стабилно управление”, категоричен бе той.