Близките и приятелите на Димитър Малинов от Цалапица подновяват протестите си. В неделя следобед те се събират в центъра на селото с настояване всички, замесени в убийството на Митко да получат справедливи наказания. Искат да бъде извършен и нов следствен експеримент, с участието на вече екстрадирания у нас Рангел Бизюрев.
Близките на Митко се съмняват в истинността на показанията, които Рангел Бизюрев е дал по време на 5-часовия си разпит вчера.
Подробности за случилото се на 20 юли разказа адвокатът му.
"За мен това са едни лъжи, които вчера се изказаха, първото, което е в момента се опитват Рангел да го изкарат едва ли не, че всичко е направено по непредпазливост, неумишлено", каза пред БНТ Марина Малинова, братовчедка на Димитър Малинов.
"Не вярваме на показанията на Рангел, тъй като има страшно много противоречия с показанията на близнаците", каза Анелия Попова.
Роднините настояват да се извърши нов следствен експеримент, както и очна ставка между братята Борислав и Валентин Динкови и Рангел Бизюрев. Смятат, че се прикриват важни детайли от разследването, както и съдебномедицинската експертиза за смъртта на Митко.
"Виждала съм я за секундни. Просто ни беше подадена папката и веднага беше взета папката. Ние не сме я чели тази медицинска експертиза. Ние не знаем нищо повече от това, че на Митко му е счупен носът, носната преграда", каза майка му Атанаска Бакалова.
От прокуратурата обясниха, че адвокатът на семейството е получил документа.
"Аз съм подала молба и прокурорът ми разреши да видя европейската заповед за арест и съдебномедицинската експертиза. Подписала съм декларация, че нямам право да изнасям конфиденциална информация", каза Антоанета Николова – адвокат на майката.
Освен в неделя, 24 март, близките планират протести и следващата седмица, когато е насрочено делото срещу близнаците.