Преди милко адвокат Юрий Бошнаков се свърза с мен. Върховният административен със (ВАС) отхвърля решение на БАС и приема решението на Общинската избирателна комисия за избор на кмет на село Зидарово. Оттук нататък казус с това кой е кметът на селото няма. На този етап - по волята на избирателите на село Зидарово, с 292 гласа, кмет ще бъда аз. Това обяви тази вечер Христо Бардуков – бивш грепортер на „Господари на ефира“, общински съветник, общественик, който на изборите минали октомври се кандидатира и спечели с 10 гласа изборите в созополското село Зидарово. От ноември до днес се водеше съдебна битка за кметското място в селото.

„ Това е една интрига, която се завъртя преди няколко месеца и беше подклаждана от нечистоплътни хора от Созопол, представители на различни „демократични“ структури, без морал, без отговорност, които са готови да минават през трупове с цената на всичко. Това е една природна измет, която мина през какво ли не, за да може да наложи собствените си идеи и пропаганди. Откакто минаха местните избори, ми се наложи да живея с мисълта, с въпросите и отговорите – Какво стана, има ли решение?! Минах през голямото разочарование от Бургасия административен съд. Моята любима, моите приятели, които бяха до мен, бяха разчекнати, кметът на Созопол Тихомир Янакиев беше подложен на преса. Семейството ми, всичко...“, каза Бардуков.

Припомняме, че Бургаският административен съд преди това касира изборите за кмет в село Зидарово. За отмяна на резултатите от вота за местна власт настоя кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Стойчо Петков. Припомняме, че според решението на ОИК с 10 гласа той загуби изборите от Христо Бардуков, издигнат от „БСП за България, Български глас и ПП МИР".