Имала ли си е фарма-мафията в България министър, попита във фейсбук председателят на комисията по здравеопазване към парламента проф. Костадин Ангелов, който предизвика разследване на ДАНС заради хроничния недостиг на лекарства у нас за онкоболни и хора с диабет.

“Професор Сербезова очевидно е в цялата игра с реекспорта”, каза пред Евроком министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков по повод на износа на лекарства у нас и действията на служебния министър проф. Асена Сербезова.

“Какво е накарало Христо Хинков да мълчи досега, не знам и мога само да гадая. Но, както се казва в поговорката “по-добре късно, отколкото никога”, заяви проф. Ангелов.

“Няма да допусна вече хора да остават без лекарства, докато някой търгува с медикаментите им на техен гръб! Призовавам съдебната власт да се намеси бързо и категорично, след като ДАНС и министъра реагираха!”, посочи още председателят на комисията по здравеопазване в 49-ото народно събрание. Преди дни проф. Ангелов разпространи и мейл 49ns_lekarstva@parliament.bg, на който пациенти и фармацевти да подават сигнали за липсващи медикаменти. А от доклада на ДАНС стана ясно, че у нас е налице престъпна схема за забогатяване на гърба на българските пациенти заради липса на лекарства, от които се нуждаят.