„Днес екип от РИОСВ провери нерегламентираното сметище на територията на община Царево в района на Пожарната. Докато чакаме резултатите от проверката, можем да се замислим, че не е първото, вероятно няма и да е последното при управлението на това общинско ръководство и на този кмет.“, съобщи общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев. Екоинспекцията е дала предписание боклуците да бъдат почистени до 23 юни.

„Но знаете ли какво прави това сметище по-различно от всички останали? Това, че то постоянно се „захранва“ с отпадъци от...Общината. Община Царево играе ролята на големия нарушител, защото в момента всички строителни дейности са забранени заради и единствените ремонтни дейности са върху общински обекти. Е, постоянно на това място се изхвърлят строителни отпадъци от общинските обекти.
На нерегламентираното сметище са изхвърлили дори и двете табели от офиса на ПП.ГЕРБ- гр. Ахтопол, които някога бяха монтирани на входа му!
Доста голяма символика има в това захвърляне, нали? ГЕРБ на боклука?
Според вас нормално ли е общинското ръководство на Царево да нарушава собствените си заповеди, които изисква от хората да спазват?
Ако вие изхвърлите строителен отпадък на това място, ще ви глобят.
А кой ще глоби Общината?“, попита риторично Пейчев.