ВМРО не признава резултата от изборите в Турция и ще подаде сигнал за оспорването им в съответните институции. Това обяви на брифинг Ангел Джамбазки.

Резултатите са такива , каквито са и воеводите приемат оценката на избирателите. Няма нищо свършено, трагично и непоправимо, увери Джамбазки, подчертавайки, че за ВМРО участието във властта не е на всяка цена.

Знаем нашите слаби места, каза евродепутатът. Настоящата ситуация в страната изисква да има стабилно управление.

орния процес в Турция и затова партията подава сигнал до главния прокурор, ВКС, ВАС, НС и МС, които могат да подадат жалба в Конституционния съд. Масово в секциите в Турция се говорело на турски език, не се спазвала и дистанция.

Лично той станал свидетел на агитация в изборния ден в полза на ДПС. Хората в Турция не знаели за какво гласуват, били уплашени, според Ангел Джамбазки. Секретар на изборна секция не владеел български.

Джамбазки посочи, че ако вотът бъде оспорен там, това може да пренареди политическите играчи и ДБ да мине пред ДПС.

Четем правилно какво са ни казали избирателите, те са ни изпратили за извънпарламентарна опозиция, каза още евродепутатът. Разговори в бъдеще ВМРО ще води с патриотични и националистически партии.

Но воеводите не съжаляват за решението си сами да се явят на тези избори. Не бягаме от разговори с никого, каза още Ангел Джамбазки, но обяви, че ерата на механичното коалиране приключи.