Айтос упорито дреме като активност на балотажа за избор на президент, който се провежда днес и държи последното място от класацията в Бургаска област. До 13,30 в общината са гласували едва 24,06%, много зад първенеца Царево, където до урните са отишли 59,61%.

Дори и благотворителната кауза, която успоредно тече в две от големите училища СУ“Христо Ботев“ и СУ „Никола Вапаров“ не повишава значително активността, въпреки оживлението в двете учебни заведения. Припомняме, че днес в Айтос тече акция в помощ на баскетболната легенда Дечо Коешинов. Бившият национал и треньор е от Айтос и неговите съграждани се организираха да помогнат за лечението му, което се налага да бъде проведено бързо в Турция. В двете училища има поставени урни, където хората могат да оставят дарения.

„Не ни интересува за кого ще гласуват за президент, но нека хората да бъдат активни тук, за да помогнем на Дечо, трябва да знаем, че сме направили всички възможно, за да се излекува“, каза един от иницаторите на акцията Галина Димитрова пред БургасИНФО.

В същото време в училище „Атанас Манчев“, което се намира в район, където гласува предимно електорат на ДПС, пък е пълно затишие. Членове на секция 26 например, която се намира в него, видимо скучаят. Към 12,30 в нея бяха гласували едва 57 души от 621 имащи право на глас. „Очакваме да се струпат хора към 16,30 часа, както се случи на първи тур“, казаха представители на секцията.